Hej vennerne,
Vi lavede kanelsnegle i hollænderovn. Vi startede med at lave dejen, da den skulle have mindst 30 min til at hæve, gerne 1 time.
Opskrift:Dej:
5 dl vand
50 gram gær
2 dl olie
2 spsk sukker
1/2 tsk salt
Mel indtil dejen ikke sætter fast på fingerne. (ca 10 dl.)
Fyld:
200 g smør
2 dl vaniljesukker
kanel efter smag og behag
Efter det lavede vi et bål. vi huggede brænde, her er det vigtigt at lave små spåner til at opstarte bålet, og være forsigtig med øksen.
Vi fandt ud af at det er vigtigt at lave et stort bål når vi skal arbejde med en hollænderovn, fordi der skal være mange gløder. Det er også vigtigt at holde gang i bålet mens man bruger ovnen.
Vi talte om at der er mange forskellige deltagelsesmuligheder og processer børnene kan deltage i, i denne aktivitet. De kan være med til at lave dejen og fyldet, forberede til bålet, ved at hugge og lave spåner.

Mega lækre kanelsnegle! :D
SvarSlet