Eksklusionstur til Vadehavet og vadehavscentret

Hej vennerne, 

Mandag d. 15. var vi taget til Rømø, fordi vi skulle se nærmere på hvilke dyr der lever i og over vadehavet. Vi mødtes ved Havneby, hvor Ib først fortalte om det fugleliv, vi kunne se ved vadehavet, og hvorfor vadehavet er så vigtigt for fuglene.

Der var lavvande, så derfor havde vi mulighed for at komme ud i vadehavet. Det første vi fik øje på var en lille vandhul, hvor vi kunne se, at der svømmede forskellige dyr rundt. Her fangede vi små og store rejer, derudover fandt vi også krabber og stillehavsøsters. 







Vi besluttede os for at gå helt ud til vandet, men for at vi kunne komme derud skulle vi lige igennem slik, hvilket Ib også havde sagt, at man skulle prøve. At gå igennem slik var en sansemæssig oplevelse, da man det føltes som om, at man gik på noget med blødt ler som kom op imellem tæerne og indimellem trådte på muslinger, som man ikke kunne se. Det var meget forskelligt, hvor dybt vi sank ned i slik.


 


Da vi kom på land igen, kiggede vi i kikkert, så vi kunne se fuglelivet ved vadehavet. Det var Ib som fandt dyrene i kikkerten, også havde vi mulighed for at se dem bagefter. Vi så bl.a. snepper, ryler og stor præstekrave. 


Herefter kørte vi til Lakolk, hvor vi gik ud i vandet, og nogen havde taget strygenet med, for så kunne vi se hvad der gemte sig under sandbunden. Her blev der fanget mange rejer, hvilket ikke er noget man tænker over, når man er ude at bade. 
Derefter gik vi en tur langs stranden for at kigge på forskellige muslinger, derudover fandt Ib det største stykke rav (det var næsten så lille, at man ikke kunne se det). Derefter kørte vi videre til Vadehavscentret.




På Vadehavscentret fik vi en rundvisning, hvor der blev fortalt Vadehavet og dets historie og om de forskellige fugle, som man kan opleve. Derudover skulle vi mærke på forskellige ting og gætte hvad det var. Til sidst fik vi mulighed for selv at gå på opdagelse i centret.




 



Kommentarer