Insektfælder på biotopen

Insektfælder på biotopen

Vi har valgt at bruge mikroforskermetoden til at undersøge hvilke dyr der lever i vores biotop og blive klogere på netop disse dyr.
Ved hjælp af metoden kommer man systematisk igennem jagten på naturvidenskabelige fænomener, da metoden består af 7 trin, hvor man kommer omkring forskellige aktiviteter og spørgsmål

1. Gå ud i naturen 

Vi går ud i vores biotop for at undersøge, hvilke dyr vi kan finde.

 

      2.   Jeg undrer mig over
Vi undrer os over om der er andre dyr end dem vi ser med det blotte øje?

- Hvordan kan vi fange disse dyr?

- Hvorfor er det sådan?



     4.      Læg en plan

Vi har valgt at lave forskellige fald- og kartoffelfælder. Vi har valgt at lægge/smøre/hælde forskellige ting i vores fælder. De forskellige kartoffelfælder vi har lavet, er bl.a. en neutral og en anden, hvor vi havde smurt/mast banan ud i den og en med jordbær marmelade, men denne kunne vi ikke finde igen.
I vores faldfælder havde vi valgt at lægge gær, banan, kartoffel, chilli og marmelade i. Derudover har vi valgt at lave en faldfælde med 7-up.  
Fælderne sætter vi op, så de kan være der natten over, så de kan blive tømt dagen efter. Vi vil også være opmærksom på om, vi ser andre dyr i skovbunden, når vi bare går rundt.

 

På et senere tidspunkt vil vi sætte et vildkamera op og sprede nogle indvolde fra høns, som vi har slagtet tidligere, også håbe på at der kommer der nogle dyr forbi og spiser af indvoldene, så de bliver fanget på vildtkameraet.

 

     5.      Hent oplysninger


     6.      Vi har fundet ud af
Vi har fundet ud af, at der er mange biller i vores biotop, da det stort set var de eneste dyr, vi havde fanget i vores forskellige fælder, dog var der en speciel bille, som vi ikke have set før. Vi blev også meget overrasket over, at der var så mange biller i vores fælde med gær.
I vores neutral kartoffelfælde var der en masse små xx, og i den anden kartoffelfælde med banan var der en edderkop.
På vej ud fra vores biotop observer vi flere forskellige padder, og den ene kan se på billedet det er en ??

     7.      Fortæl til andre

 

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1jdampXvnGPvyQhJ6qFEB2ohRytzrrCkghttps://drive.google.com/uc?export=view&id=1Xe11UgVcloOsRse3AH7hWKb2xzRcmdWs

 

Kommentarer